Gevarieerde liederen waaronder Kerstliederen en een Medley op “oh happy day”

Gospel for Life, een verhaal op zich…

Sinds december 2006 werden meer dan 100 ‘Gospel for Life’-concerten uitgevoerd in Wallonië en Brussel ten voordele van humanitaire verenigingen. Ze werden bijgewoond door bijna 90.000 enthousiaste toehoorders. Elke avond opnieuw staan bijna 200 zangers op het podium om grote Gospel-sterren te begeleiden. Het resultaat overtreft alle verwachtingen : kathedralen, kloosters, abdijen, theaters en kerken zijn volledig gevuld met toehoorders.

Gospel for Life’ staat voor emotierijke liederen ter bestrijding van onverschilligheid en wil ons bovendien herinneren aan de dagelijkse strijd van niet-gouvernementele organisaties en verenigingen tegen ziektes, onverschilligheid of sociale onrechtvaardigheid. Dit jaar stellen zij u een kleurrijk spektakel voor, vol energie en vol emotie en deze onder de muzikale leiding van Didier Likeng en de gospel-ster Sandra Mbuyi.

Didier Likeng… Dirigent

Deze Kameroenees, geboren in Yaoundé, is een autodidact musicus die een solide ervaring heeft met koren en ensceneringen. Wanneer hij op 11-jarige leeftijd start met zingen in een kerkkoor, is  Didier Likeng heel snel gepassioneerd door "Negro-spirituals" en Gospel. Nauwelijks 13 jaar oud, richt hij in Kameroen verschillende muziekgroepen op, die hij ook nog zelf dirigeert. Twee jaar later wordt hij de dirigent van een koor van zestig zangers en op hetzelfde ogenblik ook dirigent van het orkest van zijn middelbare school. Na het behalen van zijn einddiploma in Kameroen, komt hij in 1989 naar België om er universitaire studies in agro-industrie te volgen, die hij in 1995 afsluit. Maar deze jonge ingenieur besluit op dat ogenblik zijn passie te volgen : het wordt een artistieke carrière.

Didier bespeelt verschillende muziekinstrumenten en zingt met veel talent. Hij is gepassioneerd door "Negro-spirituals" en Gospel. Hij wordt al snel één van de grote bezielers van Gospel-muziek  in Europa en wordt door zijn collega's als een begenadigd kunstenaar en een vernieuwer, bezield door zijn geloof, beschouwd. Hij werkt samen met vele muzikale professionele en semi-professionele formaties in Europa.

Wereldwijd heeft hij vele artiesten als dirigent, als bespeler van instrumenten (basgitaar, keyboards) of als zanger begeleid. Hij is ook een songwriter, arrangeur en artistiek producer met meer dan 100 CD albums die in professionele studio’s opgenomen werden met artiesten met een grote verscheidenheid aan stijl. Sinds 2005 is hij leraar zang, koordirigent en stagemeester aan de beroemde ESMUC (Escola Superior de Música de Catalunya) in Barcelona. Hij wordt regelmatig gevraagd om "masterclasses" en "Workshops" over Gospel te geven in diverse landen (Spanje, Frankrijk, Polen, Zwitserland, België, Nederland, Italië, Luxemburg, Nederland, Duitsland, Verenigde Staten, Canada, Caraïben,...).

Van 1990 tot 2002 maakte hij deel uit van de prestigieuze Franse Gospel-groep "The Black and White Gospel Singers”. Hij leidt sinds de oprichting in 1992 de groep "The Marvellous Gospel Singers" in België en veel andere groepen zoals 'The Zion Gospel Spirit', 'The Gospel Wings'...  Hij is ook dirigent en solist in één van de grootste Gospel-koren van Europa in Parijs : "Gospel pour 100 voix". Hij initieert en bezielt verschillende vocale opleidingen in heel Europa en ligt aan de basis van diverse muzikale projecten. Hij heeft met veel succes enkele werken van J.S Bach herwerkt voor Gospel ("Bach to Gospel") in het kader van "La Nuit Musicale de Beloeil". Deze artiest ligt eveneens aan de basis van het project 'Sky' (een mix van Gospel en Sufi-muziek) met de beroemde Turkse zangeres Melike. Hij deelde het podium met een paar grote namen in de Gospel muziek: The Five Blind Boys of Alabama, Rhoda Scott, The Golden Gate Quartet, The Campbell Brothers, Liz Mc Comb, The dixies Humminbirds, Emmanuel Djob, Marcel Boungou, Mr. Ngasi... : in toaal meer dan 3200 concerten.

Sinds 2008 werkt hij mee aan de Gospel for Life-concertreeksen om zo heel uitdrukkelijk de verschillende verenigingen te steunen die de ‘menselijke condities’ willen verbeteren én om zo zijn passie voor Gospel-muziek te delen met niet-professionele koorzangers die hun solidariteit voor het leven willen uitzingen


Sandra Mbuyi werd geboren op 28 juli 1984 in Kinshasa in de Democratische Republiek Congo. Ze is de jongste van een gezin van 7 kinderen. Gefascineerd door muziek sinds haar jeugd, zingt ze in 1995 op 11-jarige leeftijd voor het eerst in een koor 'la Voix des anges' in de ACEM-kerk in Kinshasa. In 1997 bezoekt zij de Eglise Baptiste (CBFC Lukusa) en wordt lid van de muziekgroep SFJC (Soldiers for Jesus Christ). Door de optredens met deze groep, verwerft ze de noodzakelijke podium-ervaring.

Gedurende vele jaren zingt Sandra samen met diverse artiesten en bands op het podium en in de studio. In maart 2006 brengt ze een eerste single uit "Nzambe na ba Orphelin". Vervolgens, in juli 2007, verschijnt met groot succes haar eerste album : "Na loboko ya tata". In januari 2016 brengt ze haar tweede album uit : "Tu es...". Sandra heeft ook vele concerten in Afrika, Europa (België, Frankrijk, Duitsland, Luxemburg, Nederland, Denemarken, Zwitserland...) uitgevoerd.  Ze is blij en vereerd om vanaf 2016 te mogen meewerken aan de ‘Gospel for Life’-concerten.


Programma van het 8ste Concert des Cœurs (nog niet definitief)

Terug naar concerten